Svájc, az Alpok királynője öko túra, ökotúra, céges utaztatás, incentive utazások, trekking, irodák, utazások, nyaralások, aktív pihenések, kaland túrák, kalandnyaralások, biciklis túrák, kajaktúrák,

ÜZLETI UTAZTATÁS

AJÁNLATAINK

AJÁNLATKÉRÉS

KAPCSOLATSvájc, az Alpok királynője

(6 nap / 5 éj)

A világ egyik legszebb és legváltozatosabb hegyvidéke. Területe körülbelül akkora, mint a magyar Alföldé, s csaknem háromnegyedét az Alpok vonulata foglalja el. Legmagasabb pontja ugyan a 4634 méter magas Dufour csúcs, de a köztudatban a Matterhorn él mint az Alpok koronaékszere, illetve mint az egyik legismertebb export cikk, a Toblerone csokoládé szimbóluma. Turisták milliói látogatják évente az országot, felkeresve a festői Genfi-tó vidékét és annak híres városait, Genfet és Lausannet, illetve Luzernt, az „Alpok szívét" ahol a magas hegycsúcsok és tisztavizű tavak fantasztikus tájképet varázsolnak elénk. A világ leggazdagabb országa, nemcsak bankjairól és óráiról híres, hanem csodálatos sajtjairól, borairól és a négy népcsoport (francia, német, olasz, rétoromán) hagyományiról és gurmet konyhájáról.

Időtartam:     6 nap / 5 éjszaka
Elhelyezés:    4 csillagos szállodákban,
Ellátás:           teljes ellátás (reggeli, ebéd és vacsora),
Közlekedés:   Busszal, vonattal, gőzhajóval, felvonóval, biciklivel...
Idegenvezetés: magyar idegenvezetőt biztosítunk

Program

1. nap             

Elutazás Budapestről a reggeli órákban. Genfi érkezésünket követően kezdetét veszi a városnézés. A Genfi-tó nyugati végén elhelyezkedő város több értelemben is világváros. Lakóságának közel harmada külföldi a világ összes szegletéből, számos nemzetközi szervezet, így az ENSZ Európa és a Nemzetközi Vöröskereszt valamint a pénzvilág központja, illetve az ország határain messze túlmutató történelmi események helyszíne is volt, mint a Kálvin János „féle" reformáció.

Városnézésünk során felkeressük a főbb látványosságokat; a hét évszázad alatt formálódott Szent Péter székesegyházat, a XV. századi városrész Makkabeus-kápolnáját sötétkék mennyezetén ragyogó aranycsillagaival, a közeli, 100 méter hosszú Reformáció emlékművet Bocskay fejedelem szobrával, és természetesen elhaladunk számos galéria, hangulatos kisutca és számos elegáns vásárlóutca mellett, ahol rövid szabadidő során elvegyülhetünk a többnemzetiségű forgatagban. Megtekintjük a város jelképét is, a Jet d'Eau-t melynek 110 méter magas vízoszlopát az Alpokból alázúduló kasztvíz nyomása löveli a magasba.

Ebéd után felkeressük a méltán világhírű Patek Philip múzeumot, ahol megismerkedhetünk a svájci órakészítés történelmével. Délután a Genfi-tavat megkerülve érkezük el Lausanne-ba. A rendezett város képét az elegáns tóparti sétányok és a XIII. századi székesegyház dominálja, mely Svájc talán legjelentősebb gótikus épülete. Festett főbejárata és a jellegzetes déli kereszthajó oromzata az európai művészeti örökség nagyszerű munkái. Lausanne a művészetek terén egy nyitott és dinamikusan fejlődő város, és ugyanakkor az olimpia fővárosa is, hisz itt található a Sport Döntő Bizottsága és az Olimpiai Múzeum is. Az éjszakát a Jazz fellegvárában, Montreux-ban fogjuk eltölteni, ahol „tóparti" szállodánk, vacsora és hangulatos bárok várnak minket.

2. nap

Délelőtt felkeressük a Genfi  tó vizéből kiemelkedő, sziklaszirtre épült Chillon Vízivárát. Az ország egyik legjelentősebb épülete már Lord Byront is megihlette, és a mai kor utazóit is visszarepíti a misztikus középkor idejébe.

A nap hátralevő részét a helyi borok bűvöletében töltjük, felkeresve az Aigle kastély borászatát és Bor Múzeumát, ahol a régió óborainak és borászati emlékeinek gyűjteménye található. Ebédünket is itt fogjuk elfogyasztani. A délután során egy csodálatos gőzhajóval szeljük át a Genfi tavat a Villeneuve és Lausanne közt, majd a tópartot kísérő lankák szőlő-lugasain áthaladva több hangulatos kis települést is érintünk, és borkóstoló keretében nyílik alkalmunk ismerkedni a helyi nemes nedűvel. A vacsora és szállás Montreux-ban vár minket.

3. nap

A mai napon búcsút veszünk a Genfi-tó szelíd vidékétől, és elindulunk a Wallis-i Alpok négyezres hófedte csúcsi közé. Uticélunk a Matterhorn lábánál fekvő Zermatt falút. A cápafognak is becézett Matterhorn 4478 méter magas csúcsával az egyik leghíresebb a svájci hegyek közül. Nem kevesen kifejezetten az "ő" szépségéért utaznak Svájcba.
                       
Zermatt főutcáját szinte egész éven profi hegymászók, hátizsákos turisták lepik el, és persze közéjük vegyül jó néhány szőrmebundás arisztokrata is. Innen indul a kis vonat, mely felvisz a falu fölé, egészen a Gornerat-ig ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező hegycsúcsokra. 18 hegycsúcsot szemlélhetünk egyszerre, melyek mindegyike négyezer méteres magasság felé emelkedik, köztük Svájc legmagasabb csúcsa, a 4634 méter magas Dufourspitze is látható.
Ebéd után a vállalkozó kedvű és erős lábú utasok akár a gleccserek világába is eljuthatnak egy enyhén megterhelő gyalogtúra során. A napot a hegycsúcsok vonzásában töltjük, és kora este térünk vissza szállásunkra és fogyasztjuk el vacsoránkat Zermatt-ban.

4. nap

A Berni-Alpokon a Grimsel hágón kelünk át. Utunk során csodálatos panorámában gyönyörködve, haladunk el hangulatos alpesi települések mellett és érkezünk a „Milka" tehénnek is otthont adó Simmental völgybe, majd a Thuni és Brieni tavak által közrezárt Interlakenbe, mely az egyik legforgalmasabb turista központja a térségnek.

A Bernese Oberland az ország leglátogatottabb vidéke. Itt mered az égnek a híres Eiger, a Mönch és a Jungfrau csúcs.
Felvonóval fogjuk megközelíteni a Schiltorn-t, melynek lélegzetelállító látványa talán leginkább az Őfelsége Titkosszolgálatában című James Bond filmből ismert világszerte.   

                              
Itt található a Piz Glória forgó étterem, ahol ebédünket fogjuk elfogyasztani. Az étteremből csodálatos, 360 ° kilátás nyílik a környező csúcsokra; Titlis, Eiger, Mönch, és tiszta idő esetén a Mont Blanctól egészen a Fekete Erdőig terjed a horizont. Kora este érkezünk a Thuni-tó partján található szállodánkba, ahol vacsora vár minket.

5. nap

Interlaken rövid felfedezése után kezdetét veszi a kaland program. Délelőtt a környezett páratlan adottságait kihasználva a gyorsfolyású gleccserfolyamok egyikén raftingolunk - vadvízi evezés, és érdeklődés esetén alkalmunk lesz megmártózni a Brienzi-tóban, mely az Svájc legtisztább tava ként ismert. A programot természetesen professzionális outdoor cég felügyeli és garantálja a résztvevők biztonságát. BBQ ebédünket a vadvízi központban fogjuk elfogyasztani.
                              
Délután, az idő függvényében felkereshetünk fürdőket a vadvízi központ, vagy a szállodánk közelében. A szállodába visszatérve egy pohár bor mellett kóstolhatjuk meg a méltán híres svájci sajtokat (10 sajt).               

6. nap

Utolsó nap elindulunk Zürich felé és felkeressük Luzernt. A világhírű történelmi város a Luzern-tó partján található nagy hegyekkel körülölelve (Titlis és Pilatus). Luzern az igazi Svájc Svájcban, hisz itt a természet teljes összhangjában találkozik a tó a hegyekkel és évezredes kultúrával.

Rövid városnézés keretében megtekintjük a főbb érdekességeket, a Kápolna-hídat, és a kőbe faragott „haldokló oroszlán", mely Mark Twain szerint a világ legszomorúbb kődarabja. Később szabadidőt biztosítunk a számos régiségekkel teli múzeum, kis utcák, sétányok, történelmi tornyok, szökőkutak és templomok felfedezésére és vásárlásra, illetve aki nem tudott betelni eddig a hegyek látványával, az fogaskerekűvel 2132 méteres magasságba juthat és tekinthet szét a híres Pilatus kilátóból. Késő délután transzfer a zürichi repülőtérre, és elutazás Budapestre, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

Elhelyezés:

  1. Montreux (2 éj) - Eurotel Riviera ****
  2. Zermatt (1 éj) - Hotel Tschugge **** 
  3. Oberhofen (2 éj) - Hotel Park ****

Montreux - Eurotel Riviera ****  
A négycsillagos Best Western szállodalánchoz tartozó hotel a Genfi tó partján a svájci riviéra központjában, Montreauxban található. A szálloda elhelyezkedése kiváló kilátást nyújt a környező hegyekre és a festői tóra. Szobáinak felszereltsége kategóriájának megfelelő, kábel TV, internet csatlakozási lehetőség és minibár is található a szobákban.

Zermatt - Hotel Tschugge ****
A Metterhorn árnyékában megbújó Zermattban található a négycsillagos szálloda. A környezet szépsége és szolgáltatásainak magas színvonala teszi közkedvelté a vendégek körében a szállodát. Hangulatos, sziklába vájt étterme és bárja, szaunával és pezsgőfürdővel ellátott wellness központja és kellemesen berendezett szobái szolgálják a vendégek pihenését.

Oberhofen (2 éj) - Hotel Park ****
A négycsillagos szálloda a Thuni-tó partján található. Szobáinak modern bútorzatát egészíti ki a rádió, kábel TV, telefon és Internet hozzáférés. A szálloda étterme és napozó terasza a Berni-Alpok hófedte vonulatára és a tóra tekint. A csendes környezet garantálja a zavartalan pihenést.

A programok mintaprogramok, melyek már megvalósultak, illetve ajánlatban szerepeltek. A pontos ajánlathoz, keressen fel minket:

info@cegutazas.com
Tel.: +36 21 2523523 Incentive Travel

Kalandtúrák

ATV Tour

Team building

jeep safari afrikában


Copyright 2008 - 2011 Cegutazas.com -

Tel.: +36 21 2523523 | üzleti utazások | ajánlatkérés | kapcsolat


  
 Programjaink: Incentive utazások, szakmai utazások, tréningek, konferenciák szervezése, Üzleti utaztatás, Jutalom és tanulmányi utak szervezése, Sportutaztatás, Olimpiai programok 2008, Olimpia, Peking 2008, Focijegyek, Bajnokok Ligája mérkőzések, Luxus hajóutak, Luxusutazások, Folyami hajóutak Európa csatornáin, Vitorlás túrák, Egyéni és csoportos utazások, Online szállásfoglalás, Online villák és apartmanok, Online akciós utazások, Online nyaralóprogramok, Körutazások, Városlátogatások, wellness, Repülőjegyek, Online repülőjegyek, Fapados repülőjegyek, Fly drive programok, Kalandtúrák, Online autóbérlés, Kínai körutazások, Törökország, Török riviéra, Ibiza, Görögország/ Tolo, Butik hotelek, Bulgária, Tunézia, Koncert és színházjegyek