Spanyolország – Baszkföld, incentive utazás, céges utazás

ÜZLETI UTAZTATÁS

AJÁNLATAINK

AJÁNLATKÉRÉS

KAPCSOLATSpanyolország - Baszkföld

Ország az országban

Egy titokzatos eredetű ősi népcsoport hazája, Baszkföld, zöld hegyek és az óceán partvidékének metszéspontjában fekszik. A szintén részben baszk Navarra hatalmas középkori királyság volt.
A táj jellegét a Pireneusok határozza meg. A déli La Rioja szőlőlugasaiban termesztett szőlőből nyerik Spanyolország legízletesebb borait.

Időtartam:     5 nap / 4 éj
Utazás:           Menetrendszerinti járaton, átszállással, turista osztályon

Elhelyezés:    Választott 4 csillagos szállodákba,
Ellátás:           teljes ellátás (reggeli, ebéd és vacsora),
Idegenvezetés: magyar idegenvezetőt biztosítunk

Program:

1. nap              Elutazás Budapestről a reggeli órákban, majd düsseldorfi átszállás után érkezés Bilbaoba. Utunkat busszal folytatjuk a közeli San Sebastiánba (Donostia), mely kiindulópontja lesz baszkföldi látogatásunknak. A szállás elfoglalása után felfedezőútra indulunk a hangulatos óvárosban, majd elfogyasztjuk vacsoránkat egy hangulatos étteremben.
A kagyló alakú öböl partján fekvő San Sebastián Spanyolország legelegánsabb üdülőhelye már a 19. század óta, mikor az arisztokrácia felfedezte ritka adottságait. Az öböl és a folyó közé ékelődött óváros, éttermekkel és bárokkal szegélyezett szűk utcáin nagy a nyüzsgés éjszaka. A központi Plaza de la Constitució kék és narancssárga zsalugáterekkel határolt árkádos tér épületeinek erkélyén még mindig láthatók a számok, melyek a régi bikaviadalok nézőterének helyeit jelölték. A csodálatos városrész képét a közeli 16. századi templom, illetve a háttérben emelkedő Urgull hegy, a rajta trónoló Santa Cruz de la Mota erőd romjaival, teszi egésszé.
A konyhaművészet a mai napig rendkívül fontos szerepet játszik a társadalmi életben, melyet a helyiek gasztronómiai klubokban élveznek finom borok kíséretében. Ennek a hangulatnak lehetünk részesei vacsoránk során.

2. nap              A délelőtt folyamán kötetlen program keretében járhatjuk be a város hangulatos utcáit, tekinthetjük meg az elegáns boltok kínálatát, illetve fürdőzhetünk San Sebeastián két legnagyobb strandjának egyikén, melyek a kagyló alakú öböl vonalát követve húzódnak az Igueldo hegy lábáig.

Délben felkeressük a közeli kis halászfalút, Pasaia Donibanet, ahol a szépen festett erkélyes házak kavalkádjában fogyaszthatjuk el halebédünket.
Utunkat a bikafuttatásáról híres / hírhedt Pamplona megtekintésével folytatjuk. A római kori erődváros a 9. században lett Navarra tartomány fővárosa. A városfaltól gyönyörű kilátás nyílik a közeli, okkersárga katedrálisra, látható a citadella és a régi városnegyed melyeket felkeresünk.
San Sebastiánba a koraesti órákban érkezünk vissza, majd elfogyasztjuk vacsoránkat.

3. nap              Egész napos programunk keretében ellátogatunk Viktoria-ba (Gasteiz), az ősi baszk városba, mely a Baszk kormány székhelye. Az óváros a Virgen Blanca tér körül helyezkedik el, melyet régi üvegerkélyes épületek jellemeznek. A városrész 16. századi palotái mellett elhaladva megtekintjük a gótikus katedrálist.
Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után a méltán híres Haro és Laguardia borvidékek felkeresésével folytatjuk utunkat, ahol alkalmunk nyílik megkóstolni a Rioja borokat.
Haro a Rioja Bajanál magasabban fekvő és hűvösebb Rioja Alta borvidék központja, míg Laguardia az Álava provincia déli részének központja, mely évszázadok óta a Rioja borok termeléséből él. A két borkóstoló során alkalmunk nyílik összehasonlítani Spanyolország legnevesebb bortermelő vidékének egyéni zamatukról ismert vörösborait.
As esti órákban térünk vissza San Sebastiánba, ahol vacsoránkat elfogyasztjuk.

4. nap                          Délelőtt szabadidő San Sebastián hangulatos óvárosába. Délután „különösebb cél nélkül" indulunk felfedezőútra a francia határvidékre, a Pireneusok vonulatához. Érintjük a Hondarribia városát, majd a környező magaslatokról csodálatos kilátás nyílik a hegyekre és a tengerpart vad vonalára.
A Bidasoa folyó völgyében haladva 5 hamisítatlan baszk falut érhetünk el, melynek vörös-fehér, faerkélyes házai Pazar látványt kíválnak az utazó számára. Itt alkalmunk nyílik megkóstolni a híres galambétkeket, melynek „alapanyagát" a 12. század óta, a hágókon kifeszített hálók segítségével fogják a helyiek.

5. nap              Reggel panorámás városnézés Bilbaóban, majd látogatás a Guggenheim múzeumban. A Museo Guggenheim épülete a város legfőbb látványossága, de valójában híres gyűjteménye, a modern és kortárs művészet izgalmasan széles skálájával varázsolja el a látogatókat.

            Ebéd után transzfer a repülőtérre és elutazás Müncheni átszállással, majd érkezés Budapestre a késő esti órákban. A programok mintaprogramok, melyek már megvalósultak, illetve ajánlatban szerepeltek. A pontos ajánlathoz, keressen fel minket:

info@cegutazas.com
Tel.: +36 21 2523523
 

Incentive Travel

Kalandtúrák

ATV Tour

Team building

jeep safari afrikában


Copyright 2008 - 2011 Cegutazas.com -

Tel.: +36 21 2523523 | üzleti utazások | ajánlatkérés | kapcsolat


  
 Programjaink: Incentive utazások, szakmai utazások, tréningek, konferenciák szervezése, Üzleti utaztatás, Jutalom és tanulmányi utak szervezése, Sportutaztatás, Olimpiai programok 2008, Olimpia, Peking 2008, Focijegyek, Bajnokok Ligája mérkőzések, Luxus hajóutak, Luxusutazások, Folyami hajóutak Európa csatornáin, Vitorlás túrák, Egyéni és csoportos utazások, Online szállásfoglalás, Online villák és apartmanok, Online akciós utazások, Online nyaralóprogramok, Körutazások, Városlátogatások, wellness, Repülőjegyek, Online repülőjegyek, Fapados repülőjegyek, Fly drive programok, Kalandtúrák, Online autóbérlés, Kínai körutazások, Törökország, Török riviéra, Ibiza, Görögország/ Tolo, Butik hotelek, Bulgária, Tunézia, Koncert és színházjegyek