Champagne - Loire - Rhone sapatépítő tréningek, gyalogtúrák, kalandtúrák, nyaralás, kaland túra, kalandnyaralás, kajaktúra, dzsungel, öko, biciklis, gyalog, hegyi, tengeri kajak,

ÜZLETI UTAZTATÁS

AJÁNLATAINK

AJÁNLATKÉRÉS

KAPCSOLATFRANCIAORSZÁG

CHAMPAGNE - LOIRE - RHONE

Párizsban a divat, a művészetek és műemlékek fővárosa kiváló kiinduló pontja a környék felfedezésére induló programoknak. Délre a közel 330 km hosszú Loire-folyó völgyének pompás kastélyai és borospincéi, nyugatra Campagne megye, a pezsgő szülőhazája csábítja
a turistákat. Az évszázadok során az uralkodók és a nemesek is szívesen hagyták maguk mögött a nyüzsgő életű fővárost és menekültek vidékre, ahol a meglévő várakból, erődítményekből impozáns palotákat varázsoltak és élvezték a vidék termékeny talajának köszönhető finom, ízletes borokat és ételeket. És még délebbre ott Rhone megye székhelye, a selyemipar központja, a reneszánsz fővárosa, Lyon, valamint a tüzes vörösborok szülőföldje Burgundia.

Időtartam:     6 nap/5 éj
Utazás:           repülővel Budapest-Párizs és Lyon-Budapest útvonalon
Elhelyezés:    3***sup illetve 4****-os szállodában, kétágyas szobákban
Ellátás:           teljes ellátás (italfogyasztás nélkül)
Idegenvezetés: magyar idegenvezetőt biztosítunk

Program:

1. nap        Reggel elutazás Párizsba, Franciaország fővárosába, transzfer a szállodába. Ebéd után panorámás városnézés, amelynek során megtekinthetők a legismertebb nevezetességek: a Napóleon-i győztes hadjáratok emlékére emelt Diadalív, a Champs Elysées sugárút, a francia nemzet szimbóluma a Notre Dame katedrális,
a Sacre-Coeur és a Montparnasse.
A csoport késő délután érkezik meg az építészeti bravúrnak számító Eiffel-torony-hoz, amelynek meghódítása mindenki számára kihívást jelent. A második emeletig
a bátrabbak gyalogosan juthatnak fel, majd ott csatlakozva a „bátortalanokhoz" lifttel érhetik el a 320 méter magasságba nyúló torony tetejét. A látogatás során megtekinthető az Eiffel által tervezett, de még a mai napig is működő lift,
a torony építési fázisait felelevenítő bemutató, valamint a híres építész irodájának mása is. Este hajókázás a Szajnán a kivilágított város szívében, majd vacsora
az Eiffel-torony 95 méter magasságban lévő Altitude 95 étteremben.

2. nap        Délelőtt elutazás Loire-völgy-i körutazásának első pontjára, a nyüzsgő középkori óvárosáról híres Toursba, amelynek keskeny utcáit gyönyörű fagerendás házak, hangulatos kávézók és vendéglők alkotják. Rövid városnézés után továbbutazás a Cher-folyó felett átívelő Chenonceau-i kastélyba, amely mai formáját II. Henrik szeretőjének és hitvesének egymást túllicitáló harca alakította ki. A XVIII. század-ban épült borospincében megtartott borkóstoló után mindenki szabadon bejárhat-ja a pazarul berendezett termeket és a viaszmúzeumot.
Ebéd után látogatás a XIII. Lajos korát idéző Cheverny főúri házba. Az épület gyönyörűen a festett mennyezete, a számos faliszőnyeg, páratlanul díszes királyi hálószoba és a Trófeák terme, valamint a kastély közel száz vadász-kutyájának „lakhelye" minden látogatót lenyűgöz. Este vacsora Párizsban egy kellmes helyi étteremben.

3. nap        Délelőtt elutazás Champagne megyébe, a pezsgő „szülőhelyére". A kétszemélyes, romantikus esték és a több tízezres, világraszóló ünnepségek egy dologban biztosan hasonlítanak egymásra, mindenhol felbukkan a híres buborékos ital a pezsgő.
A kirándulás során a résztvevők meglátogatják az egyik legismertebb francia pezsgőgazdaságot, amelynek föld alatti pincéiben közel 25 millió, különböző évjáratú palack található. A gyártási folyamtok, fortélyok és a tárolási, felszolgálási szabályok ismertetése után mindenki megkóstolhatja a finom nedű változatait.
Ebéd után a csoport megtekinti a gótikus szobrászat kiemelkedő gyöngyszemét,
a Reims-i katedrális impozáns épületét. A francia uralkodók koronázási temp-loma az egykori bencés kolostorral együtt a Világörökség része és garantáltan min-den látogatót lenyűgöz. Este visszaérkezés Párizsba, majd vacsora a szállodában.

4. nap        Délelőtt transzfer a vasútállomásra, elutazás
a franciák büszkeségével, a világ egyik legkor-szerűbb „utasszállítójával", a szuperexpress (sebessége 300 km/h) TGV vonattal Lyonba (kb. 2 óra), Gallia egykori fővárosába.
A sci-fi filmekbe illő, áramvonalas jármű napjaink legjelentősebb technika vívmánya.
Megérkezés után transzfer a szállodába, ebéd. Délután félnapos városnézés Lyon az UNESCO által a Világörökség részévé választott óvárosában, Franciaország legjelentősebb reneszánsz korabeli negyedében: Fourvière Hill, St. Jean katedrális, Opera, Croix-Rousse - selyemszövő negyed.
A program végén látogatás La Maison des Canuts műhelybe, ahol a csoport tagjai betekinthetnek a szövés tudományába, megcsodálhatnak néhány ritkaság- számba menő anyagot és vásárlásra is lehetőség nyílik. Este vacsora a szállodában.

5. nap        Délelőtt időutazást Perouges városkába, a középkorból szinte érintetlenül fennmaradt francia városok egyikébe, számos történelmi film forgatásának helyszínére. A kis utcák, sikátorok kanyargósak, itt-ott meredek lépcsőben folytatódnak, boltívek alá húzódnak, míg a keskeny, magas házak szorosan egymás mellé simulnak. A legtöbb ház (amely egyben kis műhely és bolt is) falán középkori jegyeket viselő cégér jelzi lakójának mesterségét.
Ebéd után továbbutazás a vörösborok vidékére, Burgundia tartomány Beaujolais vidékére, ahol a résztvevőket bemutatók és kiállítások ismertetik meg a bortermelés történetével és borkóstolóra is lehetőség nyílik. Burgundia az egyik legismertebb franciaországi borvidék, ahol a kissé kesernyés és nehéz, de tüzes vörösborok teremnek. A beaujolais-t csak az utolsó 40-50 évben kezdték palackokban is forgalmazni és egy megszállott helyi borász-nak, Georges Duboeufnek köszönhetően vált világhírűvé. Este vacsora a világ egyik leghíresebb szakácsának, Paule Bocuse-nak az éttermében, amelyet a híres Michelin könyvben is számon tartanak.

6. nap        Délelőtt szabadidő, délután elutazás Budapestre.

A programok mintaprogramok, melyek már megvalósultak, illetve ajánlatban szerepeltek. A pontos ajánlathoz, keressen fel minket:

info@cegutazas.com
Tel.: +36 21 2523523
 

Incentive Travel

Kalandtúrák

ATV Tour

Team building

jeep safari afrikában


Copyright 2008 - 2011 Cegutazas.com -

Tel.: +36 21 2523523 | üzleti utazások | ajánlatkérés | kapcsolat


  
 Programjaink: Incentive utazások, szakmai utazások, tréningek, konferenciák szervezése, Üzleti utaztatás, Jutalom és tanulmányi utak szervezése, Sportutaztatás, Olimpiai programok 2008, Olimpia, Peking 2008, Focijegyek, Bajnokok Ligája mérkőzések, Luxus hajóutak, Luxusutazások, Folyami hajóutak Európa csatornáin, Vitorlás túrák, Egyéni és csoportos utazások, Online szállásfoglalás, Online villák és apartmanok, Online akciós utazások, Online nyaralóprogramok, Körutazások, Városlátogatások, wellness, Repülőjegyek, Online repülőjegyek, Fapados repülőjegyek, Fly drive programok, Kalandtúrák, Online autóbérlés, Kínai körutazások, Törökország, Török riviéra, Ibiza, Görögország/ Tolo, Butik hotelek, Bulgária, Tunézia, Koncert és színházjegyek